Dekoration og maleri

Jeg tilbyder at udføre forskellige dekorationsopgaver til cembaloer og klavichorder. Jeg har udført en del opgaver indenfor klangbundsmaleri, lågmaleri, arbejde med bladguld, marmorering etc.

Admiralsommerfugl på klangbund. Ek 2022

Næsten alle cembaloer og klavichorder var dekorerede det i 16.-18. århundrede. Det var ikke bare en tradition, men også fordi man ønskede, at instrumenterne skulle være noget særligt. Mange instrumenter har således dekoration, der knytter sig til ejeren, fx et billede af hjembyen i låget eller en mytologisk scene, et motto, en opstilling eller bare en farve, som betyder noget særligt for ejeren.

Det særlige ved dekoration er, at det ikke skal tage magten fra instrumentet eller påkalde sig særlig opmærksomhed, men underordne sig og være en del af helheden. Se også eksempler under Galleri.

Lågmaleri udført med inspiration fra italienske og flamske forbilleder, her til et cembalo i italiensk stil ca 1650. EK 2022.

Nedenfor ses et cembalo af Dowd fra 1982, som jeg renoverede og gav ny dekoration i to farver, der giver instrumentet et lidt mere formelt præg og passer godt til en koncertsal.

Nedenfor er en dekoration i japansk stil, som det var på mode omkring 1700.

Efter Donzelague, 1711 – Æbleblomster – EK 2024