Stort italiensk
Lille italiensk
DANSK cembalo
Tomanuals Ruckers
Tomanuals fransk

Valg af instrument

Det er et svært valg, for den moderne cembalist ønsker selvfølgelig et instrument, hvor hele cembalorepertoiret kan opføres. Dette er et vanskeligt krav eftersom der historisk er stor forskel på de forskellige landes musik, samt at musikken og instrumenterne selvfølgelig har udviklet sig gennem tiden fra 1500 til 1800.

Almindeligvis er det et spørgsmål om tastaturets omfang og hvilken musik man primært ønsker at spille. Og så er det et spørgsmål om størrelse og vægt. Generelt er instrumenter med stort omfang både længere og tungere end instrumenter med lille omfang.

Umiddelbart kan jeg anbefale de instrumenter jeg præsenterer til venstre. I stedet for at forøge de historiske instrumenters omfang udover hvad der er rimeligt, har jeg omhyggeligt udvalgt historiske forbilleder, der med mindre ændringer vil være gode for den moderne cembalist. I alle tilfælde bygger jeg instrumentet helt efter køberens ønsker - dvs. omfang, disposition, materialevalg og dekoration kan aftales.

Således tilbyder jeg italienske instrumenter (særligt gode til tidlig musik og til continuospil). Tomanualsinstrumenter efter Ruckers og de store franske mestre som Taskin og Hemsch. Endelig kan jeg tilbyde et lille enkelt italiensk instrument - et lækkert lille instrument og det billigste jeg kan bygge. Instrumenter efter andre forbilleder er også muligt.

Hvorfor vælge mig?

Et cembalo er ikke "færdigt", når man modtager det fra byggeren. Cembaloer er instrumenter som kombinerer en forfinet mekanik med levende træ Alle cembaloer skal derfor justeres, forbedres og måske endda ændres noget tid efter de er modtaget, ligesom instrumentet vil skulle efterses jævnligt for at holde det i topform. Hvis dette skal forløbe bekvemt er det vigtigt, at have et godt forhold til byggeren, og ikke mindst at byggeren ikke bor for langt væk.

God fornøjelse med valget