Projekter

Her viser jeg billeder fra nogle af mine forskellige projekter.

Lågmaleri til klavichord
Til et klavichord har jeg malet et billede efter Aelbert Cuyp (1620-91). Kunden ønskede et flamsk maleri i låget på sit klavichord og gav mig to valgmuligheder. Jeg valgte dette billede som forbillede for maleriet, da originalen er nogenlunde samme størrelse og det kan tilpasses til det delte lågs proportioner. Billedet forestiller en stille dag på floden Maas med kirken i Dordrecht i baggrunden. Det er malet i 1645-46 og findes i dag på Getty Museum, Los Angeles. Det er signeret “Ae Cuyp” på et stykke drivtømmer i forgrunden. Cuyp har fanget roen, den store himmel og det daglige liv i sit billede. Han er meget omhyggelig og må have anvendt ganske fine pensler (og lang tid) til at male de mange detaljer med. Jeg har anvendt oliefarver fra Sennelier, der er ganske mættede og meget rene. Cuyp har ikke brugt ret mange forskellige farver. Jeg kunne – efter at have eksperimenteret – klare mig med: napoligul, brændt umbra, ultramarin, hvid og sort samt lidt rødt. Cuyps brune farver er kolde, mens de lyse farver er varme. Det var nødvendigt at blande sort i farverne for at nedtone den klare mættede kvalitet som Sennelier producerer, i modsætning til Cuyps urene palette.


Ny dekoration til fransk cembalo efter Blanchet af Dowd 1982.
Dette meget fine instrument af Dowd havde gennem sin levetid fået mange skrammer og afslag i dekorationen. Desuden havde en udskiftning af nagler bevirket at nodestativet og låget var blevet beskadiget. Billedserien viser forvandling fra grøn sprøjtemaling til håndmalet sort og rød lak. Instrumentet blev også omintoneret og fremstår nu som et cembalo i 1760ernes Paris.


Nye strenge til Zell cembalo af Kramer 2009


Instrumentet havde fået flere reparationer af strengene, så nu var det tid til 3 sæt nye strenge, nyt lutdæmpere samt et generelt eftersyn og kraftigere intonation. Instrumentet er bygget i tysk stil efter Zell 1728. Det er et stort instrument på 2,5m med fuldt omfang og transponering til både a’=392, a’=415 og a’=440.